KOŠARKA

Maljković: O ovom meču će se pričati godinama

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobjedom poslije produžetka protiv Španije obezbijedila je mjesto u polufinalu Evropskog šampionata.

Srpkinje su savladale dvostruke uzastopne prvakinje kontinenta rezultatom 71:64, a selektor Marina Maljković je poslije utakmice bila ponosna na svoje izabranice.

 „Devojke su te koje su davale koševe, one treba da slave. Pobedili smo ogromnu Španiju, veliku ekipu, koja igra sjajnu košarku. Po intenzitetu svi porede njihovo trčanje sa muškarcima. Stvarno smo uspeli da pobedimo ogromnu ekipu na njihovom terenu. I to u Valensiji, u gradu gde je Španija – Španija. Čestitam svim svojim košarkašicama. Od prve do dvanaeste, jer je neverovatno koliko su sve pokazale da su tim i koliko su doprinele ovoj pobedi. Ne možete to ni da zamislite,“ istakla je Maljkovićeva i nastavila:

„Sve igračice sa klupe, koje su ulazile minut ili dva, plakale su. To je bila ta naša snaga. Čestitam svima na mentalnoj i fizičkoj snazi na ovoj utakmici. Videli ste koliko smo morali da stisnemo zube, u nekoliko situacija. To je mnogo teško. Bilo je mnogo teško prevazići sve to. Prevazići takav stres i ja im od sveg srca čestitam. Pokazale su kako se bori za svoju zemlju, upravo u tim situacijama.“

Srbija još nije ništa uradila, naglašava Maljkovićeva.

„Dovoljno smo mudri da znamo da ništa nismo uradili, da je ovo bila velika utakmica u našim karijerama. Definitivno. O njoj će se puno pričati, godinama. Drago mi je zbog devojaka. Znamo za šta smo došli i šta je naš cilj. Idemo na medalju. U polufinalu nas čeka Belgija, još jedna velika ekipa.“

Jedna od junakinja trijumfa Nevena Jovanović bila je presrećna poslije prve pobjede protiv Španije.

„To je ono što nas krasi. Uvek iskoči neko drugi. Nije jedna, nije druga, nego sve. Sve znamo šta da očekujemo i šta da radimo kada uđemo na teren. Sada se isplatila sva ta borba, sve muke… Bilo mi je mnogo teško kada su dosudili dva penala na kraju 40. minuta. Pomislila sam: ‘Da li je moguće. Nemojte to da radite, pustite nas da igramo košarku. Ako su bolje, neka nas pobede.’ Ali, nisu bolje. Uvek kažem – ima Boga. Vratilo se. Neću da kažem da smo im naplatili za sve one poraze, ali, baš mi je drago da smo konačno pobedile Španiju,“ kaže Jovanović.

Srbija će se u subotu u polufinalu sastati sa Belgijom, dok je drugi par Bjelorusija – Francuska.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 무료 다시보기
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button