FUDBALREGION

Rikardo u Partizanu do kraja nedjelje!

Dileme više nema, Rikardo Gomeš se vraća u Partizan! Napadač sa Zelenortskih Ostrva će do kraja nedjelje potpisati ugovor sa crno-belima i priključiti im se na pripremama u Austriji.

U pitanju je kupovina pod za sada nepoznatim uslovima. Još nije poznato ni na koliko godina će napadač parafirati vjernost sa crno-belima.

Dugo je Partizan radio na ovom transferu i na kraju uspio da ispuni veliku želju trenera Aleksandra Stanojevića. Rikardo je imao još godinu ugovora sa Al Šaržom iz UAE i to je bila najveća prepreka za transfer. Pogotovo što se za njega interesovao i jedan klub iz Saudijske Arabije.

Rikardo je u Emiratima zarađivao 1.400.000 evra po sezoni ali je zbog povratka u Partizan pristao na drastično smanjenje plate kako bi opet zaigrao fudbal u poznatom ambijentu. Ključna je bila volja igrača da se vrati u Partizan gdje je u sezoni 2018/19 na 49 mečeva dao 26 golova. Poslije dogovora sa reprezentativcem Zelenortskih Ostrva, Partizan je na kraju uspio da u pregovorima slomi i Al Šaržu koja nije imala drugog izbora osim da pusti nezadovoljnog napadača.

Pozicija centarfora bi sada trebalo da je riješena poslije muka koje je Partizan prošao u minuloj sezoni sa francuskim promašajem Žan Kristofom Baebekom, zbog čega je Filip Holender morao da igra najisturenijeg napadača.

Rikardo ne bi trebalo da bude jedino pojačanje crno-belih u napadu ovog ljeta. U narednim danima se očekuje i novajlija na poziciji bočnog napadača.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button