NEKATEGORISANO

Olimpijac iz Ugande ima Delta soj virusa korone

Član olimpijske delegacije iz Ugande, koji je po slijetanju u Japan dobio pozitivan test na virus korone, ima Delta varijantu infekcije.

Trener atletskog tima je odmah stavljen u izolaciju. Stigao je sa još osam takmičara, koji se takođe nalaze u dvonedjeljnom karantinu zbog kontakta sa zaraženom osobom. U srijedu je stigao pozitivan test i za jednog od atletičara iz Ugande.

 “Utvrđeno je da trener ima novu Delta varijantu virusa. U dogovoru sa ostalim instancama, moramo da vidimo koje korake ćemo da preduzmemo”, istakao je Tamajo Marukava, ministar zadužen za Olimpijske igre u Vladi Japana.

Do Igara je ostalo manje od mjesec dana, a situacija sa virusom je u Japanu sve nestabilnija. Konstantno raste broj slučajeva. Tako je u prestonici u četvrtak bilo 570 zaraženih, što je negativni rekord. Prije samo nedjelju dana bila su 452 slučaja.

Organizartori su već onemogućili dolazak gledalaca iz inostranstva, dok je broj domaćih navijača ograničen na 50 posto kapaciteta borilišta. Međutim, ako se trend rasta nastavi, ne isključuje se mogućnost da se sve odvija pred praznim tribinama.

Olimpijske igre bi trebalo da se održe od 23. jula do 8. avgusta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button