EVROPAKOŠARKA

FINALE: Košarkašice Srbije igraće za evropsko zlato

Košarkašice Srbje plasirale su se u finale Evropskog prvenstva jer su u vrlo uzbudljivom meču savladale Belgiju sa 74:73, a sutra će za zlatnu medalju igrati sa Francuskom koja je sa 73:61 dobila Bjelorusiju.

Teško je pronaći riječi za igru i prije svega karakter djevojaka Marine Maljković koje jednostavno odbijaju da izgube, ma u kakvoj situacije da se nađu iako su u posljednjoj sekundi mogle sve da uprskaju! Pokazale su to u četvrtfinalu protiv Španije, a gotovo isto ponovile u duelu sa Belgijankama koje su vodile na poluvremenu i u dobrom dijelu drugog, ali su “lavice” ponovo pokazale srce i okrenule stvari u svoju korist. Posljednja četvrtina bila je brilijantna kako u odbrani tako u napadu.

Briljirala je ponovo Sonja Vasić sa 16 poena i osam skokova od kojih su neki vrlo važni ostvareni u napadu. Aleksandra Crvendakić dodala je 15, od kojih je 13 dala u prvoj četvrtini. Džiuli Alemand je na drugoj strani bila sjajna i meč završila sa 18 poena, ali to je bilo dovoljno samo za meč za treće mjesto.

Ono što je najbitnije, Srbija će se sa još jednog velikog takmičenja vratiti sa medaljom, a ona će biti var za nijansu sjajnija nego prije dvije godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button