FUDBAL

Sjeverna Makedonija ima novog selektora

Novi selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Makedonije je Blagoja Milevski.

Milevski je bio dosadašnji šef stručnog štaba mlade selekcije.

Kako je saopšteno, Milevski će A tim Sjeverne Makedonije od Igora Angelovskog preuzeti 1. avgusta.

Predsjednik Fudbalske federacije Makedonije (FFM) Muamed Sejdini je zahvalio Angelovskom za “doprinos koji je dao uspjesima makedonske A reprezentacije” i podsjetio da je “sam najavio da će poslije završetka Evropskog prvenstva tražiti novi izazov u karijeri i da je sada vrijeme da se poštuje njegova odluka”.

Angelovski je 21. juna, nakon utakmice sa Holandijom na Evropskom prvenstvu, rekao da je taj meč bio posljednji na selektorskom mjestu i da mu ugovor sa FFM ističe 31. jula.

Na mjesto selektora 45-godišnji Angelovski, poznat pod nadimkom Mrme, došao je 2015. godine, čime je selektor sa nadužim stažom u makedonskoj fudbalskoj reprezentaciji i prvi je A tim odveo na Evropsko prvenstvo, ali nisu uspjeli da prođu grupnu fazu.

Prema riječima Sejdinija, makedosnku A reprezenentaciju će sada predvoditi selektor Blagoja “Bobi” Milevski (50), koji je stvorio “zlatnu generaciju makedonskih fudbalera (U21) koja je bila među 12 najboljih selekecija u Evropi i fudbalre koji su već nekoliko godina dio najboljeg nacionalnog tima”.

“Vizija naše fudbalske budućnosti sa Blagojem Milevskim na mjestu selektora A reprezentacije je kristalno jasna. On je čovjek koji je regenreisao makedonski fudbalski krvotok, stvorio nevjerovatnu grupu fudbalera koji iza sebe već imaju nastup na dva evropska prvenstva, omadinskom i seniorskom i uvjereni smo da taj put mora de se produži”, rekao je Sejdini u pisanoj izjavi.

Na sjednici Upravnog odbora FFM odlučeno je da reprezentaciju do 21 godine od Milevskog preuzme nekadašnji selektor nacionalnog A tima 60-godišnji, Dragan Kanatlarovski.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button