EVROPAKOŠARKA

Snažna poruka: Košarkašice BiH neće političare i blještavi doček

Snažnu poruku poslale su košarkašice BiH koje su pobjedom protiv Švedske u razigravanju od petog do osmog mjesta obezbijedile nastup kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Poslije svega, odlučile su da se obrate javnosti i skrenu svima pažnju na probleme koji postoje i uprkos kojima je uspjeh ostvaren.

– Bile smo zapanjene količinom čestitki političara s najviših nivoa vlasti, a koji predhodno nisu izdvojili ni feninga za naše pripreme. Da ne govorimo kako takođe od njih nismo dobile bilo kakvu nagradu za plasman na Evrobasket, kao ni za ulazak među najboljih osam ekipa Evrope. Raznih obećanja i inicijativa je bilo, ali očito je tek reč o jeftinom populizmu, jer nikad nisu realizovana. Bez obzira koje bilo opravdanje za takav maćehinski tretman reprezentacije, nije u redu da političke poene na našem uspehu grabe oni koji do juče nisu hteli ni da nas pogledaju – navele su u zajedničkom pismu.

Dodale su i da ne žele raskošan doček na koji će biti potrošeno mnogo novca, te oduuševile prijedlogom političarima.

– Nema potrebe za blještavilom i rasipanjem. Mi smo to shvatile po dolasku na pripreme u Fojnicu, gdje su nas stotine mališana dočekale. Takav doček, prije samog Evrobasketa, pamtićemo dok smo žive. Takav doček želimo i u Sarajevu, jednostavan, ali emotivno bogat. Pjevaćemo i radovati se. Ništa nam više ne treba. Imamo jedni druge, to je više nego dovoljno.

Novac koji ste namijenili našem spektakularnom dočeku željele bismo da poklonite košarkaškim klubovima i školama košarke u BiH, kako bismo sutra svi skupa mogli neke nove klince i klinceze gledati u dresu reprezentacije na evropskim i svjetskim prvenstvima. – navele su izabranice Gorana Loje u pismu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: health tests
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button