FUDBAL

“Srpska” Austrija hoće senzaciju: Prijatelji, idemo da srušimo svjetsku klasu

U subotu su na programu prve utakmice osmine finala Evropskog prvenstva – od 18 sati igraju Vels i Danska, a od 21 Italija i “srpska” Austrija.

Naravno da je u centru pažnje meč na londonskom Vembliju, gdje će Marko Arnautović, Saša Kalajdžić i Aleksandar Dragović, reprezentativci Austrije sa srpskim korenma, pokušati da prirede iznenađenje protiv tima koji je najviše pokazao u prvoj fazi.

Baš Arnautović puca od samopouzdanja i ne misli da je Austrija rekla sve na kontinentalnom turniru.

“Italija je svjetska klasa, ali. Ne idemo na odmor ili da posjetimo stadion. Hoćemo da pobjedimo, zato smo ovdje. Nikad ne recite nikad, prijatelji”, u svom stilu je rekao Arnautović u razgovoru sa novinarima.

Upravo je Arnautović bio na meti kritika zbog slabije realizacije na EVRO, ali i dalje je uz Davida Alabu prva zvijezda ekipe i biće najveća opasnost po gol Azura.

Aleksandar Dragović, pojačanje Crvene zvezde ovog ljeta, držaće odbranu Austrije, dok će Saša Kalajdžić vjerovatno sačekati šansu sa klupe kao džoker selektora Franka Fode.

Austrija je završila kao druga u C grupi, iza Holandije, a ispred Ukrajine i Sjeverne Makedonije, dok su Azuri impresionirali sa tri ubjedljiva trijumfa u A grupi nad Turskom, Švajcarskom i Velsom.
(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button