MOTOSPORT

Horner: Ne vjerujem da Mercedes neće ništa mijenjati

Kristijan Horner, prvi čovek Red Bula, ne vjeruje u riječi Tota Volfa, gazde Mercedesa, „da Mercedes neće mijenjati ništa na svom bolidu za 2021. godinu“.

Posle pobjede Ferstapena u trci za „Veliku nagradu Štajerske“, Red Bul ima 40 bodova prednosti u odnosu na Mercedes u borbi za titulu među konstruktorima, dok je Holanđanin na plus 18 ispred aktuelnog šampiona Hamiltona u poretku vozača.

Hamilton je tražio poboljšanja na bolidu kako bi mogao da se ravnopravno nosi sa Red Bulom i da ako to urade nije ništa gotovo, jer ima do kraja još 15 trka. Međutim, Toto Volf je istakao da u Mercedesu ne planiraju nikakve promjene i da su potpuno okrenuti razvoju bolida za 2022. godinu.

„Mercedes ima svoje probleme, a mi gledamo svoja posla. Iskustvo iz prošlosti me uči da Toto govori jedno, a radi drugo. Ne vjerujem u priču da neće promijeniti nijednu komponentu na svom bolidu“, rekao je Horner.

Iako se stvari odličnu odvijaju za Red Bul, Horner sve poziva na oprez.

„Nismo imali bolji start od 2013. godine. Vezali smo četiri pobjede, ali ništa još nismo osvojili. Moramo da spustimo glave, nastavimo da radimo. Sada nas čeka druga trka u Austriji na istoj stazi. Moguće je da budu drugačiji uslovi, vrijeme. Svemu moramo da se prilagodimo i pokušamo da nastavimo pobjednički niz“, izjavio je Horner.

Trka za Veliku nagradu Austrije na programu je 4. jula.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button