FUDBAL

“Hrvatska će igrati poludefanzivno”

Hrvatska i Španija će danas (18 časova) u Kopenhagenu odigrati jedan od derbi mečeva osmine finala na Evru.

Selektor Španije Luis Enrike obratio se medijima izrazivši nadu da će njegov tim uspjeti da se probije među osam najboljih.

Na pitanje kojih 11 će izvesti na teren, Enrike je rekao “da bi mogao da izvede bilo kog od 24 igrača”, koliko ih ima na spisku.

Svakako, očekuje se da će se velika bitka dva tima voditi na sredini terena.

“To je stalna tema u fudbalu, da je sve u sredini terena. Istina je da je za nas to vitalan dio terena, koliko i za Hrvate, jer je to dio gdje imaju najviše kvaliteta. Biće to žestoka bitka, bez sumnje”, kaže Enrike.

Interesantno je bilo čuti šta misli o tome kako će igrati tim Hrvatske.

“To je pitanje koje se pitamo pred svaki meč i mnogo puta do sada nismo pogodili. U slučaju Hrvatske, tima visokog nivoa, pretpostavljam da će igrati poludefanzivno. Rezultat će biti ključ, ako im ide, povući će se nazad, a ako budu gubili, visoko će nas pritiskati. Na startu očekujem nešto polovično, dva tima se dobro poznaju”, dodao je selektor “furije”.

On je rekao i da je njegovo samopouzdanje isto kao na startu turnira i da vjeruje da je Španija zaslužila da bude prva u svojoj grupi.

Osvrnuo se i na to što se meč umjesto u Sevilji igra u Kopenhagenu.

“To što smo napustili Madrid nas košta mnogo, naravno da bih volio da igramo u Sevilji. Volio bih da je čitav Evro tamo, ali došli smo u Kopenhagen sa idejom da priuštimo zadovoljstvo Špancima koji su došli sa nama i posebno onima koji su ostali kod kuće”.

Rekao je i da će njegovi igrači obratiti pažnju na Luku Modrića.

“Modrić i Kovačić su najtalentovaniji igrači Hrvatske. Modrić u reprezentaciji pomalo mijenja poziciju, ali što manje imaju loptu, to bolje za nas. Modrić je jedan od najboljih kada je ima u posjedu”, zaključio je selektor Španije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button