FUDBAL

Mbape tragičar, Švajcarci izbacili šampione svijeta

Fudbaleri Švajcarske izbacili su šampione svijeta i prvog favorita Evra, Francusku poslije boljeg izvođenja penala!

Tragičar s sjedne strane je najskuplji fudbaler svijeta Kilijan Mbape, a junak sa druge Jan Zomer koji je skinuo penal u posljednjih seriji, a prethodnih devet izvođača sa obje strane bili su sigurni. Tako su Švajcarci prvi put prošli među osam najboljih na Starom kontinentu, dok će Francuzi već sutra biti kod kuće iako su planirali da putuju po Evropi do 11. jula. Regularni dio meča završen je sa 3:3, a kada se računaju penali ekipa Vladimira Petkovića slavila je sa ukupnih 8:7.

Nevjerovatnan meč vidjeli smo na Nacionalnoj areni u Bukureštu, vjerovatno najsadržajniji u dosadašnjem toku prvenstva. Švajcarci su vodili sa 1:0 poslije prvog dijela golom Harisa Seferovića, a onda su Francuzi su od viđenih 0:2 u 55. minutu već u 59. vodili sa 2:1. Prvo je Ugo Ljoris odbranio penal Rikardu Rodrigezu, a potom Karim Benzema iskoristio nonšalanciju defanziva “sajdžija” i sa dva pogotka u razmaku od dva minuta pokazao zašto ga je Didije Dešamp pomilovao i poslije šest godina vratio u nacionalni tim.
Kad je Pol Pogba povisio na 3:1 činilo se da će šampioni svijeta opravdati ulogu favorita, ali se Švajcarci nisu predali. Seferović je smanjio na 3:2 u 81. minutu, a onda je Mario Gavranović meč odveo u produžetke fantastičnim golom nakon greške Pogbe na sredini terena. U produžecima je tempo malo opao, a dvije šanse su promašili Francuzi preko Kongslija Komana i najvećeg razočarenja turnira Mbapea. Švajcarci će u četvrtfinalu igrati sa Španijom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button