BOKS

Prva u istoriji Srbije: Bokserka na OI u Tokiju

Bokserka Nina Radovanović učesnica je Olimpijskih igara u Tokuju 2021. godine. Ona je prva Srpkinja u istoriji koja će u ovom sportu nastupiti na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Radovanović se takmiči u muva kategoriji (do 50,8 k), a aktuelna je šampionka Balkana i osvajačica zlatne medalje Beogradskog pobjednika 2021. godine. Nina je takođe višestruka šampionka Srbije i nekadašnja svjetska prvakinja u IBO verziji.

Srpska bokserka imala je težak put do plasmana na OI.

„Izuzetno sam srećna i jako mi je drago da sam na kraju svih bitki stigla do plasmana na najveću smotru svih sportista sveta, da tu informaciju mogu da potvrdim svim ljubiteljima boksa u Srbiji i to baš na naš veliki praznik Vidovdan. Moj odlazak u Tokio je ujedno i ulazak u istoriju jer ću biti prva srpkinja predstavnica olimpijskog boksa koja je bila deo ovog takmičenja. Ništa nije došlo preko noći, iza svega stoji veliki rad, trud, odricanja, volja i želja za uspehom i evo uspela sam, vredelo je svega kroz šta sam prošla i ne žalim ni jedne kapi znoja, ali ni krvi prolivene u ringu. Sa ponosom ću nositi srpski dres i boriti se do poslednjeg daha za pobedu Srbije u Tokiju. Želja je medalja, a da će biti lako neće, kao što nije bilo lako ni doći do plasmana na Olimpijske igre. Obećavam borbu, krv, znoj, a na kraju nadam se i suze radosnice”, ističe Nina Radovanović.

“Na kvalifikacinom turniru za OI, koji je održan u Londonu u martu 2020. godine i zbog korona virusa prekinut, stigla sam do finala, ali na taj finalni duel čekala sam više od jedne godine. Pre nepunih mesec dana išla sam u Pariz na tu finalnu borbu za koju sam se temeljno i strateški spremala, ali sudijskim odlukama koje su diskutabilne, što može da potvrdi svaki stručnjak za boks, ostala sam bez olimpijske kvote. Kao sportista ne volim da se bavim komentarisanjem sudijskih odluka, ono što je do mene bilo ja sam uradila. Došla sam u Francusku maksimalno pripremljena, sa najvećom verom da će suđenje biti korektno, ali to su sada sve stvari koje su prošle i gde smo mi videli da to nije baš tako. Ipak nakon nepravde koja ti je u životu učinjena, stigne i neko dobro. Nisam dugo čekala, stigla je divna vest, san se ostvario, doneta je odluka da se prvi sa svetskih rang lista pozovu u Tokio, a među njima sam i ja”, ponosno kaže 29-godišnja bokserka.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button