FUDBAL

Legenda Real Madrida mijenja Dešama?

Reprezentacija Francuske stigla je na Evropsko prvenstvo kao prvi favorit za osvajanje, ali su svoj put završili već u osmini finala.

Aktuelni prvaci svijeta sinoć su ispali u osmini finala od Švajcarske što je prva velika senzacija na Evru. U regularnom dijelu meča bilo je 3:3, a na kraju su „sajdžije“slavile nakon penala.

Na udaru kritika francuske javnosti nakon meča našao se selektor Didije Dešam i to zbog izmjena koje je napravio u finišu meča. Mnogi mu najviše zamjeraju što je iz igre izveo Antoana Grizmana jer je tada krenuo pad u igri Francuske.

Dešam se nije proslavio ni izmjenama u produžecima i jednostavno Francuzi tada nisu imali snage da prelome meč i izbjegnu penale.

Već sada se počelo nagađati o tome da će Dešam napustiti klupu Francuske ovog ljeta jer je bio glavni cilj da se osvoji Evropsko prvenstvo, ali Trikolori su ispali već u osmini finala.

Le Francuski mediji pišu da bi Dešam i sam mogao podnijeti ostavku, ali da će više biti poznato tek u narednim sedmicama.

Također, mediji pišu da će prvi favorit za selektorsko mjesto, ukoliko Dešam ode, biti Zinedine Zidane koji je trenutno bez angažmana nakon što je napustio Real Madrid.

Zidane je izjavio da mu je želja da jednog dana vodi reprezentaciju Francuske i čini se da bi mu ona mogla biti brzo ispunjena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button