FUDBAL

Selektor Hrvatske ne krije bijes “Mi mijenjamo kopačke i pijemo vodu, oni kažnjavaju”

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić kaže da njegov tim mora da odraste kako ne bi pravio greške koje su ga skupo koštale protiv Španije i izbacile sa Evropskog prvenstva u osmini finala.

Vatreni su poraženi od Furije u spektakularnoj utakmici poslije produžetaka rezultatom 5:3 (3:3).

Prvi i treći primljeni golovi posebno ljute Dalića. Uoči prvog je Ante Rebić izašao da promijeni kopačke, a kod trećeg je Joško Gvardiol pio vodu i ostavio usamljenog Ferana Toresa.

„Očigledno moramo još da odrastamo. Ovo nije utakmica protiv Škotske nego protiv ekipe koja kažnjava svaki kiks. Nismo dovoljno trčali u prvom dijelu, ne možeš protiv ovakvog protivnika hodati po terenu. Mi u 38. minuti mijenjamo kopačke i pijemo vodu, a protivnik nas kazni„, nezadovoljan je Dalić.

Iako su gubili sa 3:1, Hrvati su izborili produžetke u finišu. Najveće zasluge idu rezervisti Mislavu Oršiću, koji je postigao drugi i asistirao kod trećeg pogotka.

„On je unio živost u našu ekipu, donio je dosta dobrih stvari. Dobro je reagovao, donio je inicijativu, centaršut, dobro je odigrao. Zašto Oršić nije više igrao na prvenstvu? Pa bio je tu Ivan Perišić„.

Imao je vicešampion svijeta veliku šansu da povede na startu produžetaka. Andrej Kramarić nije postigao pogodak, pa je kazna uslijedila vrlo brzo.

„Kad smo krenuli u nastavak, bili smo dobri i zakasnili smo jer su nas ponijele dvije šanse koje smo imali. To su greške koje se kažnjavaju. Napravili smo greške kod golova i nismo uspjeli da sačuvamo energiju kod 3:3. Španci su iskoristili svaku našu neopreznost. Presudio je naš promašaj kod rezultata 3:3. Nama bi veliki gubitak bio i izostanak jednog ključnog igrača, a nedostajala su nam dvojica – Lovren i Perišić. Dali smo sve od sebe da izborimo veliki rezultat i bili smo blizu„, zaključio je Dalić.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Bordeaux Wealth Advisors
Back to top button