FUDBAL

Četvrtfinala Evra: Derbi u Minhenu, Engleskoj „otvoren put“

Poznati su svi parovi četvrtfinala Evra 2020. Među osam najboljih ekipa Starog kontinenta samo su tri bile pobjednici grupa, a tri trećeplasirane su uspjele da naprave ozbiljna iznenađenja.

Veliki favoriti poput Francuske, Holandije i Švedske ispali su od trećeplasiranih selekcija Švajcarske, Češke i Ukrajine. I to ne nezasluženo, već su ove tri selekcije prikazale veliku borbenost, ali i vještinu za postizanje golova.

Ako se gleda rejting i rezultati u grupnoj fazi, dva dijela kostura definitivno su neravnomjerna. U gornjem su parovi četvrtfinala Belgija – Italija i Švajcarska – Španija. Oba meča igraju se u petak 2. jula. Švajcarska i Španija igraju od 18 časova po srednjeevropskom vremenu u Sankt Peterburgu, dok je spektakl čitavog četvrtfinala zakazan za 21 čas u Minhenu između pobjednika grupa B i A Belgije i Italije.

Mečevi donjeg dela kostura, po rejtingu i rezultatima takmičenja po grupama slabijeg, ali samo uslovno rečeno slabijeg, igraju se u subotu 3. jula. Program otvaraju u Bakuu od 18 časova po srednjeevropskom vremenu Češka i Danska, inače jedini četvrtfinalni duel u kojem se sastaju obje reprezentacije koje su bile šampioni Evrope. A od 21 čas u Rimu sastaju se Ukrajina i Engleska, jedini meč u kojem nijedna reprezentacija ne da nije šampion Evrope, već nikada nije igrala ni u finalu.

Četvrtfinale

Švajcarska – Španija, 2. jul (18 časova), Stadion Krestovski, Sankt Peterburg

Belgija – Italija, 2. jul (21 čas), Alijanc Arena, Minhen

Češka – Danska, 3. jul (18 časova), Olimpijski stadion, Baku

Ukrajina – Engleska, 3. jul (21 čas), Olimpijski stadion, Rim

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button