ATLETIKA

Kolašinac u „minut do 12“ do norme za Tokio

Asmir Kolašinac ispunio je normu u bacanju kugle za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju (23. jul – 8. avgust). Uradio je to 29. juna, koji je određen kao posljednji dan za ispunjavanje standarda.

Na takmičenju održanom na stadionu Partizana, Asmir je ostavio daljinu od 21,31 metara. Norma za učešće na najvećoj smotri svjetskog sporta iznosi 21,10 metara.

Kolašinac je treći predstavnik Srbije u Tokiju u atletici. Prije njega vizu za Japan su ovjerili Ivana Španović u skoku udalj, kao i Armin Sinančević u bacanju kugle.

– Presrećan sam. Osećao sam veliki pritisak i nije moglo da bude napetije. Prethodna dva meseca sam bio spreman i jurio sam normu, ali nikako da sklopim idealan hitac. Konačno sam uspeo – rekao je Kolašinac i dodao – Nikada nisam bio na ovako visokom nivou i moralo je jednom da se desi. Hvala Srpskom atletskom savezu na ogromnoj podršci i što su verovali u mene. Zajedno u nove pobede.

Kolašincu će ovo biti četvrto učešće na olimpijskim igrama. U Pekingu 2008. bio je 33, u Londonu četiri godine kasnije osvojio je sedmo mjesto, dok je Riju završio na 15. mjestu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button