BICIKLIZAM

Pogačar “razvalio” hronometar i umalo presvukao Van der Pola

Biciklista UAE Tima Emirata i branilac titule na Tur d'Fransu Tadej Pogačar osvojio je petu etapu. Sjajni Slovenac blistao je na hronometru dužine 27,2 kilometara od Šanžea do Lavala, a štopericu je zaustavio na tačno 32 minuta. Još jednom je pokazao vrhunsku klasu, baš kao i prošle godine kada je na posljednjem hronometru skinuo žutu majicu zemljaku Primožu Rogliču.

Daleko iza sebe na drugom mjestu je ostavio Švajcarca Stefana Kinga, koji je kasnio 19 sekundi, a na najnižu stepenicu postolja popeo se Danac Jonas Vingegard.

– Dobro sam proučio stazu. U nekoliko posljednjih hronometara sam krenuo prebrzo i pogriješio. Sada sam odlično isplanirao ritam i imao sam snage za završnicu. Volio bih da sam sada uzeo žutu majicu, ali Matje i dalje izgleda veoma dobro, tako da ću morati da se strpim – rekao je Pogačar.

U generalnom poretku i dalje vodi Holanđanin Matje Van der Pol, as Alepcin- Feniksa tima, koji je pet etapa savladao za 16:51;41 sati. Pogačar je na drugom mjestu sa osam sekundi minusa, dok je treći Begijanac Vut van Ert iz Jumbo visme.

Šesta etapa na programu je sutra, a vozi se od Tura do Šatorua u dužini od 160,6 kilometara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button