FUDBAL

Potpuno rasulo u Francuskoj poslije Evra

Francuzi su na Evro došli kao suvereni prvaci svijeta i najveći favoriti i za kontinentalni naslov, ali takmičenje napuštaju nokautirani već u prvoj eliminacionoj rundi, osramoćeni i žestoko posvađani na terenu i izvan njega.

Blamaža Francuza ispadanjem na penale protiv Švajcarske u osmini finala Evra, nakon što su deset minuta prije kraja regularnog dijela imali dva gola prednosti, pokazala je da je rezultat na terenu posljedica očajnih odnosa među igračima, arogancije i bezobrazluka nekih od njih prema selektoru, te njegovog manjka autoriteta i loših odluka, o čemu francuski mediji pišu od početka EP-a.

Jedan od najboljih dokaza za to je nevjerojatno ponašanje Kingslija Komana. Krilnog napadača Bajerna izbornik Didije Dešam uveo je na poluvremenu pri vodstvu Švajcarske 1:0 umjesto očajnog stopera Klemena Lenglea kako bi s daleko ofenzivnijom postavom krenuo po preokret.

Međutim, povredama skloni Koman je ubrzo nakon početka drugog dijela povrijedio mišić desne noge. Dešam je to vidio i pokazivao mu da izađe iz igre u koju je tek par minuta ranije ušao, ali Koman je to odbijao, usput se svađajući sa selektorom, što su primijetili svi koji su gledali utakmicu.

Dok su se oni svađali, prošlo je drugo poluvrijeme u kojem je Francuska preokrenula na 3:1, a zatim u zadnjih deset minuta i prosula prednost za 3:3.

– Dešam je neuspješno pokušavao da zamijeni povrijeđenog igrača i na pauzi prije prvog produžetka, te između prvog i drugog produžetka – piše Lekip i otkriva da je selektor prilikom zadnje pauze vikao na Komana – Ali, Kingsli, ti nećeš više igrati!

Međutim, Koman je i nakon toga ostao u igri, iz koje je jedva izašao tek u 111. minuti. Dakle, nakon što je Dešam čak sat vremena neuspješno pokušavao da ga zamijeni.

Lekip dodaje da je Koman to radio zbog dva razloga. Prvi je što se želi otresti imidža vječno povrijeđenog igrača, a drugi je ogorčenost što je Dešam umjesto njega u prvu postavu postavio Korentina Tolizoa. Koman ga je pitao zašto je to odlučio, a selektor mu je odgovorio da je to zato što je Tolizo bolji u defenzivi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Anastrozol 1mg
Back to top button