FUDBAL

Ne prihvataju poraz: Čak 250.000 Francuza potpisalo peticiju i traže NOVI MEČ SA ŠVAJCARSKOM FOTO

Moglo bi se reći – ovo nema ni na filmu. Francuska je na nogama jer je veliki broj građana potpisao peticiju da se meč protiv Švajcarske ponovi, jer smatraju da su oštećeni.

Svjetski šampioni ispali su već u osmini finala Evropskog prvenstva i to na neočekivan način pošto je od njih bila bolja ekipa Švajcarske. Iako su imali vođstvo od 3:1, Seferović i Gavranović su ipak u posljednjim minutima odveli duel u produžetke, pa u penal seriju.

A tamo su “sajdžije” i “petlovi” pogađali bez greške, sve do posljednjeg jedanaesterca kada je šut Kilijana Mbapea odbranio Jan Somer. E tu počinje frka.

Francuski mediji su objavili informaciju da je odmah poslije utakmice pokrenuta internet peticija koja traži ponavljanje meča Francuske i Švajcarske, jer smatraju da je Jan Somer prekršio fudbalska pravila, a to arbitri nisu primjetili.

Navijači tvrde da je Somer prilikom Mbapeovog udarca prerano izašao s gol-linije i da mu jedna noga nije ostala na liniji, pa su mislili da će peticija to promeniti.

To naravno UEFA neće poslušati, iako je peticiju potpisalo više od 250.000 ljudi, a čak postoje i snimci koji potvrđuju da Somer nije učinio ništa ilegalno i da je na propisan način zaustavio Mbapea, sigurno najvećeg tragičara reprezentacije Francuske.

Švajcarska će tako u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Španije, a “trikolorima” preostaje da srede atmosferu unutar reprezentacije jer navodno vlada rasulo.

(Mondo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: More about the author
  2. Povratni ping: Web Hosting
  3. Povratni ping: unicc
Back to top button