FUDBAL

Oliver sudi Špancima, derbi četvrtfinala Vinčiću

Englez Majkl Oliver sudiće susret između Španije i Švajcarske, dok je arbitraža za derbi četvrtfinala Evropskog šampionata, Belgija – Italija, povjerena Slovencu Slavku Vinčiću.

Duel u Sankt Peterburgu biće treći koji na ovogodišnjem Evru vodi Oliver. Prethodno je sudio mečeve u grupnoj fazi Mađarska – Francuska i Švedska – Poljska. Odlično je, po opštem mišljenu, odradio posao.

Poznat je kao arbitar koji voli da pusti igru da se razvije. Rijetko se odlučuje i za disciplinske mjere. Na ova dva meča pokazao je ukupno pet žutih kartona.

Najmlađi je arbitar koji je dobio šansu u istoriji Premijer lige. U januaru 2010. godine imao je samo 24 godine kada je vodio meč između Fulama i Portsmuta. U narednim godinama je izrastao u jednog od najboljih engleskih sudija.

Slovencu Vinčiću povjeren je sudar favorita na Alijanc Areni u Minhenu. Poput Olivera i on je u dosadašnjem dijelu Evra vodio dva meča. Prvi je bio Španija – Švedska, a drugi Švajcarska – Turska. Nije imao težak zadatak.

Slovenac ima 42 godine i ovo mu je prvo veliko reprezentativno takmičene koje sudi. Ima iskustvo vođenja mečeva u Ligi šampiona i Ligi Evrope. U prosjeku pokazuje četiri žuta kartona.

U prošloj sezoni vodio je meč polufinala Lige Evrope između Viljareala i Arsenala, kao i četvtfinalni duel Lige šampiona u kojem su se sastali Čelsi i Porto.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button