NEKATEGORISANO

Drugi dan ICF Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama FOTO

Drugog takmičarskog dana na ICF Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama vozile su se trke u sprintu na lokalitetu „Stari milin“.

Kod muškaraca u discpilinama K1, C1 i C2, dok su dame nastupile u disciplinama K1 i C1.

U disciplini K1 za kajakaše zlatnu medalju osvojio je Maksim Rišar (Belgija), srebra se domogao Anže Urankar(Slovenija) dok je bronzu, kao i prvog dana, osvojio Nejc Znidarčič (Slovenija).

Kod dama, u disciplini K1, drugog dana, najbrža je bila Polin Freslon(Francuska), drugoplasirana je završila Ana Šteblaj (Slovenija), dok je treće mjesto zauzela Čečilija Panato (Italija)

U disciplini C1 za muškarce, u finalnoj trci, najbrže vrijeme imao je Nikola Sator (Francuska), drugoplasirani je bio Kventin Dezer (Francuska), dok je na trećem mjestu završio Vladimir Slanina (Češka republika).

U disciplini C1 za dame identičan poredak kao i prvog dana.  Svoju drugu zlatnu medalju osvojila je Čečilija Panato (Italija), do srebra je stigla Elza Gober (Francuska), a bronzu je osvojila Laura Fonten (Francuska).

U disciplini C2 za muškarce, kajakaši iz Francuske ponovo su podijelili medalje, ali su zamijenili mjesta na podijumu.  Pjer Trubadi i Hju More osvojili su zlatnu medalju, do srebra su stigli Stefan Santamarija i Kventin Dazer (Francuska), dok su broznane medalje osvojili Nikolas Sator i Anselin Goržoa (Francuska).

Od kajakaša Vrbasa, koji brane boje reprezentacije BiH, danas su veslali Dušan Mačkić, Anes Šudić i Goran Valentić koji su trku u disciplini K1 završili u polufinalu, dok je kod dama identičan rezultat u disciplini  K1 ostvarila Ivana Valetnić koja je zajedno sa Andreom Gajić vozila i trku u dicsciplini C2.

U nedjelju, 4.jula, posljednjeg dana takmičenja, na programu je spust trka, koja će se voziti do tvrđave Kastel, a takmičarski program počinje u 11.00 časova.

Svečana ceremonija dodjele medalja i zatvaranja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama biće održana u nedjelju, 4.jula u motelu „Orthodox“ sa početkom u 18.00 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: ppf folie aanbrengen
  2. Povratni ping: uniccshop.bazar
Back to top button