EUROKUPOVIFUDBAL

Maksimović: Kluž kažnjava svaki kiks

Trener fudbalera Borca Marko Maksimović svjestan je da će posao protiv Kluža biti izuzetno težak s obzirom da rumunski rtim ima neuporedivo veći budžet, a u skladu s tim i kvalitetan igrački kadar. Ipak, on poručuje da se „crveno-plavi“ neće predati bez borbe, navodeći da zna šta su vrline i mane protivnika.

– Analizirali smo pripremne mečeve Kluža, njihov novi trener Mariuš Šumudica ima dva sistema koje forsira. Oni su ekipa koja kažnjava svaku grešku, zbog toga se moramo boriti do kraja svake akcije, do posljednje lopte. Moramo spriječiti njihovu tranziciju i prodore po krilima, tu su najopasniji. Imaju opasnog kapitena Deaka i napadača Omranija – istakao je Maksimović.

On je dodao da su Rumuni, sudeći prema izjavama, već prošli Borac.

– Možda su to činjenice, možda to nije njihova bahatost. Traže i dalje pojačanja, znamo da im je cilj plasman u grupnu fazu jednog od dva najkvalitetnija evropska takmičenja, a pokazali su u posljednjoj deceniji ko su i šta su u rumunskom i evropskom fudbalu. Skautirali smo ih i znamo kako ćemo im se suprotstaviti, a sve što treba da uradimo je da na terenu pružimo maksimum – rekao je Maksimović.

On je već poslao spisak od 28 imena koji će se naći u konkurenciji za meč u utorak u Ruminiji, i revanš sedam dana kasnije u Banjaluci.

Minutaži na startu kvalifikacija za Ligu šampiona mogu se nadati, golmani: Pavlović, Damjanović, Ćetković, Lakić, te igrači Kujundžić, Jovanović, Uzelac, Ćorić, Ćosić, Dujaković, Subić, Milojević, Begić, Ziljkić, Mols, Vojnović, Tahrić, Čavić, Vranješ, Meleg, Kulašin, Vušurović, Bosančić, Zakarić, Cerić, Javorac, Živković i Moraitis.

Međutim, za prvu utakmicu neće moći da računa na Pavlovića i Jovanovića, dok će Jovo Lukić propustiti i revanš.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button