BICIKLIZAM

Roglič i Van der Pul napustili Tur de Frans

Primož Roglič, dvostruki šampion španske Vuelte i prošlogodišnji vicešampion Tur de Fransa, odlučio je da napusti najprestižniju svjetsku trku, uoči početka devete etape.

Ekipa Jumbo Visma, za koju sa velikim uspjehom nastupa slovenački as, saopštila je da su razlozi odustajanja brojni zdravstveni problemi, koji su počeli sa padom u trećoj etapi.

– Definitivno sam razočaran, nisam ovo planirao. Tako je sada i morao sam da prihvatim savjete ljekara i ljudi iz ekipe. Pokušao sam poslije pada da se vratim u trku. Imao sam dobar hronometar, ali su se bolovi vratili i teško sam vozio posljednjih nekoliko etapa. Idemo dalje, moram da ostanem optimističan i da gledam u budućnost sa nekim novim ciljevima – rekao je Roglič.

Roglič je u osmoj etapi legendarni Gran Kolombijer prešao sa 35 minuta zaostatka za pobjednikom Dilanom Tonsom.

U svojoj izjavi Primož nije spominjao eventualni nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u isto vrijeme izvinio se armiji navijača, koji su ga čekali u Tinju, na cilju današnje devete etape.

Samo tridesetak minuta pošto je objavljena vest za Rogliča, oglasila se ekipa Alpesin Feniks, sa informacijom da takmičenje napušta i Holanđanin Matju van der Pul. Potpuno iscrpljen nakon velike borbe u osmoj etapi, u koju je ušao kao vlasnik žute majice, Van der Pul je odlučio da sačuva energiju za nastup za Olimpijskim igrama u Tokiju.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button