EVROPAKOŠARKA

TO SE ZOVE PATRIOTIZAM Dončić iz Kaunasa odveo Sloveniju u Tokio

Košarkaši Slovenije savladali su Litvaniju u sred Kaunasa (96:85) i izvadili vizu za Olimpijske igre, a centralna figura meča bio je Luka Dončić.

Superstar Dalasa upisao je tripl dabl (31 poen, 11 skokova i 13 asistencija), te pokazao zašto je jedan od najboljih košarkaa današnjice. U reprezentaciju se odazvao praktično nekolikoo dana nakon što je sa svojim klubom završio sezonu u NBA ligi i odmah rekao da mu je zlato u Tokiju bilo mnogo draže od osajanja prstena u najkvalitetnijoj ligi svijeta.

Zato je u odlučujućem meču za plasman u Tokio uzeo sve u svoje ruke i razoružao Litvance u njihovom domu. Ključna je bila serija na kraju treće dionice kda su Litvanci stigli na -2. Tada su Slovenci postigli devet poena zaredom i domaći više nisu imali snage za povratak. Odlićne pomoćnike imao je u Vlatku Čančaru i Jaki Blažiču koji su postigli 18 odnosno 16 poena.

Sa druge strane,  podbacile su Litvanske zvjezde Jonas Valančijunas i Domantas Sabonis, a najbolji je bio Arnas Butkevičijus sa 14 poena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button