FUDBALTRANSFERI

Anelka Mbapeu: Idi iz PSŽ-a

Legendarni francuski fudbaler Nikolas Anelka je napisao otvoreno pismo za Atletik koje je upućeno francuskom superstaru Kilijanu Mbapeu. U njemu Anelka savjetuje mladog igrača da napusti Pari sen Žermen jer mora da igra sa najboljima na svijetu.

– Dragi Klijane, golovi su lijek za rane koje su nastale ispadanjem na penale… Ako želiš veće nagrade, moraš da odeš iz PSŽ – stoji u naslovu Anelkinog teksta za Atletik.

Mbape ima ugovor sa „svecima“ do kraja naredne sezone i tada je slobodan u izboru novog kluba. On već može i ovog ljeta napustiti Pariz za vjerovatno nešto manji novac, a kao destinacija se najčešće pominje Real.

– Imaš dvije opcije, da ostaneš u Parizu ili da ideš u Real. Sa oba tima možeš da osvojiš Ligu šampiona… Izbor zavisi od toga šta želiš da ostvariš u fudbalu. Ako želiš najveće nagrade, moraćeš da napustiš PSŽ u nekom trenutku. Šta god da uradiš u Parizu biće u redu, ali uvijek će biti neko ko će ti reći kako si dobro igrao u PSŽ, ali samo u Francuskoj i kako su najbolji u Engleskoj i Španiji – piše Anelka.

– Ako želiš zlatnu loptu, što bi trebalo poslije Ronalda i Mesija… Moraš da se takmičiš sa najboljima. Ne možeš to da uradiš u PSŽ. Francuska liga nije jaka, ali najjača u Evropi je engleska. Ako želiš da budeš među najboljima, radi ono što radiš u Parizu u Čelsiju, Junajtedu, Arsenalu, Sitiju, Liverpulu. Idi u Madrid ili Barselonu, ili možda Italiju. Onda možemo da pričamo o globalnom uticaju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button