FUDBAL

Grejsnot: Englezi osvajaju prvu titulu u istoriji

Studija “Grejsnot” koja je od početka šampionata predstavljala šanse reprezentacija na Evru, došla je do posljednjeg presjeka pred polufinalne mečeve.

Na tragu onoga što je “Grejsnot” objavljivao u prethodnim presjecima potpuno je očekivana ocjena da je prvi favorit za trofej Engleska. “Gordi Albion” se od samog početka kotirao visoko, bio je treći favorit, a prvi za finale u svom dijelu kostura. Kako su prethodna dva favorita Belgija i Francuska ispali Engleska je zauzela to prvo mesto. I daje joj se 40,3% šanse za osvajanje, a za plasman u finale čak 68%. U obrazloženju se navodi da Engleska ima prednost domaćeg terena i da u polufinalu igra protiv najslabije rangiranog preostalog tima, Danske.

Mnogo je zanimljivije vidjeti kako se gleda na drugi polufinalni par između Italije i Španije. “Azuri” su po studiji poslije eliminacije Francuske iskočili kao treći favorit, a kako su eliminisali Belgiju postali su drugi favorit sa 28.7% šansi za osvajanje turnira. Španiji se daje 16.7% šansi, a ako se gleda samo romansko-mediteranski dvoboj ko će u finale, Italiji se daje čak 59% šansi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button