FUDBAL

Murinjo žali za Spinacolom: Španija nije jaka kao Italija

Novi trener Rome Žoze Murinjo prokomentarisao je za italijanske medije predstojeći polufinalni duel Evra između Italije i Španije kao i tešku povredu fudbalera Rome, Spinacole.

Slavni Portugalac smatra da Španija „nije toliko jaka kao Italija“ i otkriva da je razgovarao sa Leonardom Spinacolom nakon povrede Ahilove tetive.

Murinjo je u petak stigao u Rim i u utorak počinje pripreme u Romi za novu sezonu.

– Italija je veoma povezana sa svojom reprezentacijom. Trenutno sam u karantinu u Rimu, sa klubom, ali i odavde osjećam da su svi ne samo uzbuđeni, već i veoma pozitivni u vezi sa nacionalnim timom – kazao je Žoze Murinjo.

Portugalac smatra da je Roberto Mančini napravio izvanredan tim.

– Nije im dobro išlo samo sad na Evru, dobri su bili i ranije. Tim je odlično sastavljen, znaju i da napadaju i da se brane. Bonuči i Kjelini mogu da igraju zatvorenih očiju, toliko godina su igrali zajedno. Bekovi su sjajni. Šteta za Spinacolu, njega su izgubili. Zamislite kako je tek meni. Neću ga imati otprilike šest mjeseci. Njega će u reprezentaciji zamijeniti Emerson, dobar i iskusan igrač, ali Spinacola je igrao neverovatno dobro.

Italijanski mediji pišu da Murinjo i Roma uveliko traže zamjenu za Leonarda Spinacolu, koji neće igrati najmanje pola godine.

Navodno, prvi pik je Kristijano Biragi iz Fiorenitne, a pominju se i Markos Alonso iz Čelsija i Federiko Dimarko iz Verone, odnosno Intera.

Portugalac je oduševljen Azurima.

– Žorginjo daje nevjerovatnu stabilnost, Barela, Verati, Lokateli, toliko je talentovanih igrača na sredini. U napadu Imobile i Beloti, Insinje, Kjeza… odličan tim. I stručni štab je kompletan. Mančini je okružen prijateljima sa nevjerovatnim iskustvom i znanjem. Vijali je vrhunski momak, Orijali, Lombardo, svi ovi momci stvaraju jako dobru atmosferu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button