TENIS

“Ne vidim ko može da pobijedi Đokovića”

Džon Lojd, bivši britanski teniser, smatra da je Novak Đoković i dalje prvi favorit za pehar na Vimbldonu.

Kolumnista “Dejli mejla” tokom turnira, smatra da ćemo imati zanimljivu završnu nedjelju, ali da je srpski teniser i dalje ispred svih.

Počeo je od Federera, koji je takođe uspio da preskoči prve tri prepreke.

– I dalje imamo taj povremeni bljesak Rodžera Federera, i dalje pogađa udarce koji drugi ne mogu ni da zamisle. Ipak, vjerujem da je on pola koraka sporiji od željenje brzine. Može li da pobijedi mnogo igrača? Da, jer je i dalje Federer i zna kako da igra na travi, ali ne mogu da ga vidim kako pobjeđuje Novaka Đokovića. Rekao sam i prije turnira da će Đoković biti najranjiviji u prvoj nedjelji turnira. Prošao je to i sad ne mogu da ga vidim kako gubi. Nagrada je prevelika za njega, mnogo mu znači. Tereni su spori i biće tvrđi, što mu se dopada – smatra Lojd.

Osvrnuo se i na izglede Matea Beretinija.

– Mateo Beretini je opasan i vidim ga u finalu sa Đokovićem. Lako je pobijedio u prva tri kola. U posljednjem setu u trećem kolu imao je 75 odsto pogođenog prvog servisa, i ako nastavi tako, biće teško pobediti ga.

Britanski stručnjak ipak i dalje tipuje na naboljeg igrača svijeta.

– Ne vidim da neko može da zaustavi Đokovića. Pobijedi li, biće to njegovo najveće dostignuće. Osvojiti Rolan Garos i Vimbldon jedan za drugim sa svega dvije nedelje razmaka između, to je bez dileme najteža stvar u našem sportu – zaključio je Lojd.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button