KOŠARKA

“Senzacija – pretukli smo Srbiju u neosvojivoj tvrđavi”

Dok je u srpskoj javnosti atmosfera sumorna poslije poraza od Italije i gubitka karte za Olimpijske igre u Tokiju, u Italiji vlada velika euforija.

Pored fudbalera koji su se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva, naciju na “čizmi” obradovali u i košarkaši velikim trijumfom u Beogradu.

U situaciji u kojoj se malo ko nadao, prema navodima “Gazete delo Sport” njihovi “džinovi su pretukli Srbiju u Beogradu”.

– Senzacionalni podvig Saketijevog tima. ‘Azuri’ su noć u Beogradu učinili čarobnom i nezaboravnom. Vraćamo se na Igre na kojima nismo učestvovali od Atine 2004. godine – piše “Gazeta” i dodaje:

– To je uspjeh cijelog tima, počevši od kapitena Melija, moralnog vođe podmlađenog tima, koji se, kako je Saketi istakao, ne boji ničega.

Izabranici Romea Saketija su, piše “Korijere dela Sera”, ostvarili senzacionalan poduhvat.

– Beograd i dvorana koja nosi ime Aleksandra Nikolića, trenera koji je izgradio legendu o Varezeu, nisu strašna i neosvojiva tvrđava Srbije, već mjesto pobjede koja će ostati u istoriji i koja vrijedi karte za Tokio – piše “Korijere“ i podsjeća da će se reprezentaciji u Tokiju priključiti Danilo Galinari.

– Međutim, uz svu vrijednost koju bi Galinari donio i dao, da li je ispravno dirati tim koji je ostvario san za koji mu niko nije davao šanse?.

“Republika“ je takođe pisala o podvigu u dvorani jednog od evropskih velikana.

Isto tako je navela da će Italija u Tokiju imati 384 sportista, što je nikad veći broj učesnika iz te zemlje na Olimpijskim igrama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button