FUDBAL

DOBRIH MINUS DVA Jaki Kluž nadigrao Borac

Fudbaleri Borca poraženi su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Kluža sa 1:3, a s obzirom na prikazano može se reći da su izvukli sjajan rezultat.

Banjalučani su u najvećem dijelu meča bili u podređenom položaju, jer su domaći vršili veliki pritisak na srednji red i defanzivnu liniju, vrlo lako oduzimali lopte i dolazili u gol šanse. Ruku na srce, tako nešto se i očekivalo s obzirom na kvalitet rivala, budžet i razliku po svim fudbalskim parametrima.

Rumuni su poveli već u 11. minutu, jer je na loptu poslije neiskorišćenog penala Ciprijana Deaka natrčao Bilel Omrani. Kluž je nastavio da napada i drugi gol je bukvalno “visio u vazduhu”, a desio se poslije velike greške Borčeve odbrane koja je Deaka ostavila samog u srcu šesnaesterca. I onda, Banjalučani su u jedinoj prvoj akciji u prvih 45 minuta poentirali. Almedin Ziljkić je centrirao sa desne strane, a Panajotis Moraitis sjajnim trzajem glavom matirao Gieteijusa Arlauskisa.

I u drugom dijelu domaći su imali više od igre, stalno su pritiskali i stezali obruč oko gola vrlo dobrog Nikole Lakića koji je treći put kapitulirao u 60. minutu kada je projektil opalio Runar Sigurjonson. Pokušao je Marko Maksimović izmjenama da osvježi ekipu i uspostavi ravnotežu, što je donekle i uspio jer je do kraja ostalo 3:1 što je dobar rezultat pred revanš u Banjaluci koji je za sedam dana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button