FUDBAL

Englezi očekuju finale, Danci traže iznenađenje

Nakon večerašnje utakmice između selekcija Engleske i Danske na Vembliju u Londonu biće poznat i drugi finalista Evropskog prvenstva, koji će na megdan Italiji koja je sinoć nakon boljeg izvođenja penala izbacila Španiju.

Engleska je do finala došla superiorno i uz četiri ostvarene pobjede i jedan remi, a u pomenutim mečevima nisu primili nijedan gol. Ovako superiorna igra, usijala je atmosferu na Ostvru gdje navijači očekuju osvajanje pehara.

Uz tu energiju, a i činjenicu da se polufinale i finale igra u Londonu, Englezi su svakako favoriti i da osvoje prvu titulu prvaka Evrope u istoriji.

Sa druge strane, Danci će ovaj “gostujući” meč igrati nešto više rasterećeni s obzirom na to da su samim dolaskom u polufinale ispunili sve ciljeve na ovom Evru, a nošeni sjajnom formom nakon pobjeda protiv Rusije, zatim Velsa i Češke pokušaće “stati na crtu” Englezima i doći do finala.

Danska je pod posebnom lupom nakon što je njihov najbolji igrač Kristijan Eriksen doživio srčani udar u prvom meču grupne faze protiv Finske, a igrom “za” saigrača i u velikom zajedništvu sa čitavom državom uspjeli su teškom mukom proći grupnu fazu i nakon toga pokazati koliko su zapravo snažni.

Utakmica se igra od 21 čas, a glavni sudija meča je Dani Makelie iz Holandije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button