FUDBAL

Enrike: Poslije devet godina lutanja pustinjom, vratili smo se

Selektor Španije Luis Enrike žali što njegova selekcija nije uspjela da se plasira u finale poslije penal serije sa Italijom, ali kaže da je Crvena furija ponovo ona reprezentacija na koju njeni navijači mogu da budu ponosni.

Poslije 90 minuta i dva produžetka bilo je neriješeno 1:1. Kjeza je doveo Azure u vođstvo, a onda je Morata izjednačio za Crvenu furiju. Na kraju su pobjednika odlučili penali, gdje su više uspjeha imali Italijani.

– Odigrali smo sjajno Evropsko prvenstvo. Poslije devet godina lutanja pustinjom, Španija se vratila. Ovaj tim je zaslužio veliki aplauz. Uradili smo nevjerovatan posao. Zagrlio sam Moratu i zahvalio mu se što nam je izjednačujućim golom omogućio da sanjamo. Željeli smo pobjedu, ali kad izgubite na ovakav način, ne plačete nego ustajete ponosni. Željeli smo da izgradimo tim na koji će navijači biti ponosni i uspjeli smo – rekao je Luis Enrike i posebno istakao učinak mladog fudbalera Barselone.

– Da li ste vidjeli kako je igrao Pedri, momak od 18 godina? Nisam nikad ranije vidio takvu partiju nekog igrača, čak ni Inijestu.

Španije je završila takmičenje, dok će Italija u nedjelju u finalu Evra igrati protiv Engleske ili Danske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
  2. Povratni ping: 방콕 물집
Back to top button