FUDBAL

Olmo: Ponosni na sve, ovo je tek početak

Moramo da budemo ponosni na sve što smo postigli, napisao je Dani Olmo nakon što je Španija izgubila u polufinalu Evropskog prvenstva od Italije, poslije izvođenja jedanaesteraca.

Bivši igrač zagrebačkog Dinama, a sada velika zvijezda Lajpciga, asistirao je Alvaru Morati u 80. minuti za izjednačujući gol Furije, ali je zanimljivo da baš ovaj tandem nije bio uspješan u odlučujućim udarcima sa bijele tačke. Olmo je prebacio gol, a Moratin udarac obranio je Donaruma.

– Osjećam se privilegovanim što sam sticao iskustvo sa ovom sjajnom ekipom. Siguran sam da ćemo imati nove prilike i da ćemo zajedno slaviti velike stvari. Hvala svima koji su nas bodrili. Ovo je tek početak – dodao je 23-godišnji Olmo, koji je na Evropskom prvenstvu odigrao pet utakmica, na terenu proveo ukupno 379 minuta i upisao tri asistencije.

– Dani Olmo je bio fantastičan. Vrlo je lukav, odličan između linija. Kompletan je igrač i važan za nas, jer može igrati na više pozicija – pohvalio ga je na kraju selektor Luis Enrike.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button