FUDBAL

Terzić: Mnogo očekujem od sezone, jedva čekamo navijače

Dočekali smo i taj dan da se publika vraća na stadion, sa nestrpljenjem čekamo meč protiv Vojvodine na otvaranju sezone.

Navijači su se uželjeli utakmica i očekujem bar 25.000 ljudi na tribinama, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

On je u razgovoru za klupsku TV u Austriji, gdje je ekipa na pripremama, istakao da je Zvezda pravom putu, što pokazuje i odlična prodfaja sezonskih ulaznica.

– Narod je zadovoljan onim što smo uradili. Mnogo se očekuje od nas i to nas čini srećnim. Na prvu evropsku utakmicu mogu da dođu samo djeca do 14 godina, preko osnovnih škola i školica fudbala. Koristim i ovu priliku da ih pozovem, da dođe što veći broj mališana. Definitivno možemo da napravimo spektakl. Potrebna nam je njihova podrška – rekao je Terzić.

On je odluku Fudbalkskog saveza Srbije da od naredne sezone četiri strana fudbalera mogu da budu na terenu, bez ograničenja na klupi, ocijenio kao potpuno fudbalsku.

– Krucijalno se ništa nije promijenilo što se tiče zaštite srpskih igrača, jer će ih i dalje sedmorica biti na terenu. Ono što je bilo nelogično je da se broj stranaca na klupi ograničava. U ovakvoj situaciji, treneru Dejanu Stankoviću i ostalima je sada ostavljena mogućnost da imaju kvalitetnog stranca na klupi i da stranac mijenja stranca. Imali smo problema sa tim, jer je čest bio slučaj da imamo šest ili sedam stranih fudbalera, pa da trojica ostanu na tribinama. Nije to pozitivno djelovalo na njih, prije svega sa psihološkog aspekta, jer je ispadalo kao da su višak, a nisu – dodao je on.

Govorio je Terzić i o ideji skraćivanja Superlige na 10 ili 12 klubova.

– Ima argumenata i za i protiv. Ako gledamo iz ugla Crvene zvezde, nama je interes da bude što manje klubova, kako bi se koncentrisao kvalitet i da bi se podigao iznos za TV prava, da bismo dobili veći dio “kolača”. S druge strane, ako gledamo društveni aspekt, naš zahtjev može da djeluje sebično i da podsjeti na pokušaj formiranja Superlige u Evropi. Za Zvezdu je veliki praznik kada u Beograd dođu Liverpul i Bajern, iako oni hoće da igraju sa sebi ravnima što se tiče budžeta, ali isto tako Kragujevac, Leskovac, Loznica vole da ugoste Crvenu zvezdu i to bude praznik za čitav taj dio Srbije. Kad bih bio predsjednik FŠ, gledao bih iz tog ugla, a bio sam svojevremeno i tad sam htio da favorizujem manje sredine van Beograda, nisam htio da se desi “beogradizacija” srpskog fudbala – poručio je Terzić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button