FUDBAL

Napadač Barselone težak 250 miliona dolara

Danski napadač Martin Brajtvajt vrhunac fudbalske karijere dosegao je potpisom za Barselonu.

Ovaj 30-godišnjak je na Kamp Nou stigao u januaru 2020. godine i dobio je platu od 4,5 miliona evra po sezoni.

Iako je ugovorom od Barselone dobio milione, danski fudbaler je odavno stekao bogatstvo van terena i to zahvaljujući odličnim ulaganjima.

Brajtvajt je zajedno sa ujakom osnovao kompaniju u Sjedinjenim Američkim Država. Bavi se nekretninama i prema navodima Forbsa, njegova kompanija vrijedi čak 250 miliona dolara.

Bogatstvo je stekao u samo četiri godine. Počeo je sa investicijom 2017. godine vrijednom 850.000 dolara, a iz godine u godinu je ulagao sve više novca.

Tako je do kraja prošle godine ukupna investicija iznosila 10 miliona dolara, ali sve mu se itekako isplatilo jer je sada kompanija koju vodi sa ujakom ‘teška’ 250 miiona dolara.

– Prvu kuću sam kupio sa 22 godine u Francuskoj. Znao sam da joj moram podići vrijednost i zatim je pretvoriti u zaradu. Fudbalska karijera ima svoj kraj i želio sam da osiguram prihode u budućnosti. Moj ujak je u tom poslu i bilo mi je prirodno da uđem u taj svijet – rekao je Brajtvajt.

Danac ne prestaje da ulaže. Odlučio je investirati dodatnih 60 miliona dolara u nove projekte i njegovo bogatstvo bi se moglo dodatno povećati u narednim godinama.

Biznis sa nekretninama nije sve čime se Brajtvajt bavi. Vlasnik je modnog brenda Trente koji je veoma uspješan u Francuskoj, a posjeduje i restoran koji se zove Gava.

Brajtvajt je svoju šansu za sticanje bogatstva maksimalno iskoristio zato je trenutno među najbogatijim fudbalerima svijeta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button