KOŠARKAREGION

Novica Veličković odlazi u penziju VIDEO

Novica Veličković, kapiten Partizana, odlazi u penziju, saopštio je klub iz Humske 1.

– Novice, bio si i bićeš uvek simbol Partizana. Čestitam ti na svemu, a pre svega na tvom karakteru koji te je i doveo do visina na koje dolaze samo oni odabrani! – napisao je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović.

– Navođenje statističkih podataka koji su obeležili Novicinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gde god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio merljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobednik.”

“Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima. Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli „Un capitano vero“, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega”.

“Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića. Mnogi bi i danas, baš kao za večitog kapitena FK Partizan rekli „ja bih da igra još malo…“, ali došao je trenutak kada je Novica rekao KRAJ – navodi se u saopštenju KK Partizan.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button