EVROPSKE LIGEFUDBAL

Uhapšen predsjednik Benfike

Predsjednik fudbalskog kluba Benfika i još tri osobe uhapšene su danas zbog sumnje za prevaru i utaju poreza, javili su lokalni mediji.

Vlasti su izvršile 45 pretresa u Lisabonu i Bragi, a “uhapšene su četiri osobe, dva biznismena, sportski agent i čelnik kluba”, navodi se u saopštenju tužilaštva, ne imenujući predsjednika Benfike Luisa Filipea Vieiru.

Po navodima portugalske štampe, obavljen je pretres kuće čelnika najpopularnijeg kluba u zemlji, sjedišta kluba, sjedišta banke “Novo Banco” i kuće biznismena Hosea Antonija dos Santosa.

Tužilaštvo istražuje “činjenice koje su se dogodile od 2014. do danas i koje se odnose na krivična djela povrede povjerenja, prevare, falsifikovanje i pranje novca”.

Prema lokalnim medijima, Luis Filipe Vieira je navodno prevario bankarski sistem i iskoristio položaj predsjednika kluba da pomogne da njegov prijatelj Dos Santos ostvari veliku zaradu od prodaje dionica Benfike, a u zamjenu za brisanje svojih dugova.

Luis Filipe Vieira (72) vodi klub od 2003. godine, a posljednjih godina je povezivan sa brojnim optužbama koje se odnose na pranje novca, utaju poreza, korupciju i mito.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button