FUDBAL

Kujpers sudi finale Evra

Bjern Kujpers određen je od strane UEFA da sudi finale Evropskog prvenstva u kojem će snage odmjeriti Engleska i Italija u Londonu 11. jula.

U dosadašnjem dijelu Evra Kujpers je sudio na tri utakmice. U grupnoj fazi vodio je mečeve Danska – Belgija i Španija – Slovačka. Dijelio je pravdu i u četvrtfinalu kada su snage odmjerile Danska i Češka.

Holanđanin je međunarodni sudija od 2006. godine. Biće prvi arbitar iz ove zemlje u istoriji, koji će voditi odlučujući meč na kontinentalnom šampionatu. Takođe, ovo mu je sedmo veliko finale.

Bio je glavni arbitar na finalu Lige šampione 2014. godine između Reala i Atletika, sudio je finala Lige Evrope 2013. i 2018. godine, kao i Superkup 2011. godine. Dijelio je pravdu i na dva kontinentalna finala u mlađim kategorijama, uključujući ono 2009. godine za igrače do 21 godine.

Kujpers je sudio na Evropskim prvenstvima 2012. i 2016, kao i na Svjetskim šampionatima 2014. u Brazilu i 2018. godine u Rusiji.

Pomoćnici Kujpersu u finalu biće njegovi sunarodnici Sander van Rokel i Ervin Zejnsta, dok će četvrti sudija biti Španac Karlos Del Sero Grande.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button