FUDBALTRANSFERI

Golman Srbije: Nije moglo bolje

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Marko Dmitrović rekao je da nije mogao da izabere bolju sredinu od Sevilje za nastavak karijere.

– Imam velike ambicije i želja mi je da sa Seviljom na svim frontovima budem u konkurenciji za najviši plasman. Nisam mogao da izaberem bolju sredinu za nastavak karijere – rekao je Dmitrović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

– Očekuju nas jako naporne i zahtevne pripreme, a posle i prvi izazovi na domaćoj sceni i u Ligi šampiona. Upoznajem se polako sa ambijentom, načinom igre i vrlo brzo će sve doći na svoje mesto – dodao je on.

Dmitrović je od 2017. godine igrao za ekipu Eibara, a sa Seviljom je potpisao četvorogodišnji ugovor.

On je naveo i da će mu značiti i podrška Nemanje Gudelja.

– Čuli smo se telefonom, poželeo mi je dobrodošlicu i objasnio u kratkim crtama kako sve to funkcioniše i šta treba da uradim da bih se što brže uklopio. On je dobio dodatni odmor i trebalo bi od ponedeljka da nam se pridruži na treninzima – rekao je novi golman Sevilje.

On je rekao da je “promocija izazvala veliku pažnju u španskoj fudbalskoj javnosti” i istakao da je osjećaj poslije dva odrađena treninga fenomenalan.

– Vidi se na svakom koraku da je Sevilja veliki klub, sa perfektnom organizacijom i sjajnim navijačima. Imam i olakšavajuću okolnost da većinu novih saigrača poznajem vrlo dobro jer već duže vreme nastupam u španskom prvenstvu – rekao je Dmitrović.

– Računajući i period proveden u Alkorkonu, ovde sam već šest sezona i ne bi trebalo da bude problema sa adaptacijom. Jedva čekam prve utakmice i prva iskušenja na golu Sevilje – dodao je on.

Dmitrović je zahvalio Eibaru gdje je, kako je naveo, proveo četiri prelijepe godine i potpuno sazreo i u sportskom i u životnom smislu.

– Žao mi je što smo sezonu završili na poslednjem mestu, ali klub funkcioniše na zdravim osnovama i verujem da će se vrlo brzo vratiti u prvu ligu – rekao je Dmitrović.

Reprezentaciju Srbije u septembru očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Dmitrović je istakao da jedva čeka duele protiv Luksemburga i Republike Irske.

– Idemo korak po korak, bitno je da nastavimo pobedonosni niz i da poslednju utakmicu u Portugalu 14. novembra dočekamo sa realnim šansama za plasman na Svetsko prvenstvo – rekao je Dmitrović i dodao da je sa posebnom pažnjom pratio nastupe Portugala na Evropskom prvenstvu.

– Imali su nesreću da već u osmini finala nalete na Belgiju, jednu od tri najjače reprezentacije na svetu. Kada se sastanu dva favorita, neminovno je da jedan ispadne. Tu odlučuju nijanse, niko ne može da tvrdi da se Portugalci uz malo povoljniji raspored ne bi prošetali do finala i ponovo došli u poziciju da se bore za titulu prvaka Evrope – rekao je Dmitrović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button