EVROPSKE LIGEFUDBAL

Ode Matić u trenere

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić govorio je za zvanični sajt Mančester Junajteda o tome kako je proveo ljeto tokom kojeg nije imao obaveze u nacionalnom timu i otkrio da je radio na tome da dobije potrebnu dokumentaciju da počne da se bavi trenerskim poslom.

U junu je Matić na instagramu objavio da je dobio B licencu UEFA i da mu je praktični dio tih ispita pomogao da sagleda igru iz druge perspektive.

– Učenje za ispite je bilo mnogo teže nego što sam mislio. Tokom kursa smo svaki dan po pet ili šest sati imali predavanja. Kada igrate fudbal vi mislite da znate sve o njemu, ali bilo je mnogo interesantnih stvari. Potpuno je drugačije biti trener. Ja sam već rekao da planiram da se bavim trenerskim poslom i napravio sam prvi korak ka tom cilju. Sledeće godine se nadam da ću dobiti A licencu. Želeo bih da A licencu dobijem dok još igram, a zatim, kada završim karijeru, da dobijem Pro licencu – izjavio je 32-godišnji Matić.

Dodao je da to ne znači da će uskoro završiti karijeru.

– Želim da igram fudbal koliko god budem mogao, ali moram da planiram svoj život posle toga. Sada gledam kako se treneri ponašaju tokom utakmica i pokušavam da naučim što više mogu. Imao sam sreće tokom karijere jer sam radio sa vrhunskim stručnjacima – rekao je srpski fudbaler.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button