FUDBAL

Mesi: Za Maradonu i sve Argentince

Lionel Mesi stigao je u Argentinu, gdje je stanje euforije, poslije trijumfa reprezentacije na Kopa Americi.

Na osvajanje kontinentalne titule, Argentina je čekala 28 godina. Posljednji put su slavili davne 1993. godine. Sada su Mesi i drugovi stigli do pehara na najslađi mogući način pobjedom u finalu protiv Brazila na njihovom terenu na čuvenoj Marakani.

– Ovo je titula za sve Argentince i naravno Dijega Maradonu, koji nas je sigurno podržavao, gdje god se sada nalazi. Hvala mojoj porodici, koja me uvijek gurala naprijed, prijateljima koje mnogo volim i svim ljudima, koji su vjerovali u nas – napisao je Mesi.

Kapiten Argentine se posebno osvrnuo na činjenicu da je Argentina teško pogođena pandemijom koronavirusa. Oboljelo je više od četiri miliona ljudi, dok je bolest bila fatalna za 98 hiljada njegovih sunarodnika.

– Znam da bi svi voljeli da sada slavimo, ali moramo da budemo oprezni. Dug je put do povratka u normalnost. Nadam se da će ova pobjeda i sreća koju osjećamo pomoći da zajedno pobijedimo virus – istakao je Mesi.

Posebno se jedan od najboljih igrača u istoriji zahvalio reprezentativnim drugovima.

– Bila je ovo nevjerovatna Kopa Amerika. Znam da imamo mnogo toga da dokažemo, ali je istina da su ovi momci dali sve i ponosan sam što sam kapiten ovoj nevjerovatnoj grupi igrača i ljudi – stoji u Mesijevoj objavi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button