FUDBAL

Sautgejt: Razapnite mene

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je on izabrao koji će igrači šutirati penale u finalu protiv Italije i da je sva odgovornost za poraz na njemu.

Fudbalska reprezentacija Engleske nije uspjela da osvoji prvu veliku titulu poslije 55 godina, pošto je u finalu Evropskog prvenstva na Vembliju izgubila od Italije poslije penala.

– Sve je na meni. Ja sam kriv, razapnite mene. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobjeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni – rekao je Sautgejt posle finala.

Sautgejt se odmah poslije utakmice našao na udaru domaće javnosti zbog izbora izvođača penala, a posebno odluke da penal u petoj seriji šutira 19-godišnji Bukajo Saka.

– Saka je super dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji. Imao je nevjerovatan turnir i postao je zvijezda. I dalje će biti zvijezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo – rekao je selektor Engleske.

Pored izbora Sake za posljednjeg izvođača, analiziraće se i odluka Sautgejta da šutiraju Markus Rašford i Džejdon Sančo koje je uveo u igru u 120. minutu.

– Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušla u igru neposredno prije penala. Pratili smo ono što su radili sa svojim kubovima tokom dužeg vremenskog perioda i ono što su pokazali na treningu. To je proces koji nam je uspio u Rusiji (na Svjetskom prvenstvu) i u Ligi nacija, ali sada to baš nije uspjelo – rekao je Sautgejt.

On je istakao da je njegova ekipa dala sve od sebe i da je atmosfera u svlačionici poslije poraza bila bolna.

– Izuzetno smo razočarani, ali igrači su dali sve od sebe. Nijednog igrača ne mogu da optužim… Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem sa njima. U svlačionici je bilo veoma bolno… – rekao je Sautgejt.

– Morate da osetite razočaranje jer su prilike za osvajanje trofeja veoma rijetke. Ali, kada razmislite o onome što su uradili, trebalo bi da budu veoma ponosni na sebe – zaključio je Sautgejt.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button