EUROKUPOVIFUDBAL

VELIKA UTAKMICA Jako na Kluž, pa šta bude

Fudbaleri Borca pokušaće da prirede senzaciju sutra naveče kada u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona dočekuju Kluž (20 časova).

Banjalučani će nastojati da nadoknade 1:3 iz Rumunije iako će to biti vraški težak posao s obzirom na viđeno u prvom meču, kao i činjenicu da je Kluž višestruko skuplja ekipa, objektivno i dosta kvalitetnija. Ali, ne pobjeđuje uvijek onaj bolji, tom parolom vode se i u Platonovoj ipak ističući da je Kluž apsolutni favorit. Trener Marko Maksimović naglašava da je ovo velika utakmica za klub i grad koji je posliej deset godina domaćin meča kvalifikcija za Ligu šampiona.

– Vidjeli smo odnos snaga. Ocjena je da prvo poluvrijeme u Rumuniji nismo bili na nivou. Moramo da odigramo bolje nego u Klužu, da budemo energičniji, borbeniji i da vidimo gdje će nas to dovesti. Nije realno da se očekuje da dominiramo, zna se da igramo protiv kvalitetnije ekipe. Moramo da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, a da ne razmišljamo o rezultatu iz prvog duela – rekao je Maksimović.

Prodaja ulaznica ide odlično i nema sumnje da će tribine Gradskog stadiona biti pune. U takvoj atmiosferi potrebno je na početku da se poslože neke kockice, pa se onda može očekivati svašta.

– Želim da nas navijači nose svih 90 minuta. Želim da vraćamo domaći teren, da Rumuni osjete pritisak, pa ako budu bolji prvi ja ću da im čestitam, a onda neka ih publika nagradi aplauzom. Volio bih da nama pomaže tokom cijelog meča, igračima Borca je potrebna ta pomoć sa tribina – naglasio je Maksimović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button