EUROKUPOVIFUDBAL

Maksimović: Neka Kluž osjeti pritisak sa tribina

Vidjelo se u prvom meču koliko je moćan i opasan Kluž, zato ne smijemo previše razmišljati o toj utakmici, već samo o ovih 90 minuta, rekao je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović pred večerašnji revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se igra na Gradskom stadionu sa početkom od 20 časova.

Banjalučani ovaj meč dočekuju sa dva gola zaostatka (1:3) i bez Almedina Ziljkića koji je ranije danas predstavljen u Olimpiji, ali naoružani optimizmom i podrškom iz hiljada grla navijača.

Čak i da nije ovako atraktivan protivnik Banjalučani, kao i ljuddi iz okolnih gradova sigurno bi se zaputili ka Gradskom stadionu da budu vjetar u leđa “crveno-plavima”. To priželjkuje i Maksimović koji ponavlja da Borac ne može prijetiti Klužu, ali zna šta treba, a šta ne smije da ponovi iz prvog meča.

– Želim da Rumuni osjete pritisak sa tribina, pa ako budu bolji prvi ću da im čestitam, a onda neka ih publika nagradi aplauzom. Definitivno je ovo velika utakmica za klub i grad, poslije deset godina kvalifikacije za Ligu šampiona igraju se u Banjaluci. Ne bi me čudilo da nas u revanšu puste da dominiramo i čekaju svoju šansu. Koliko sam vidio, njihov trener je bio zadovoljan i sa 1:0, može se naučiti od njih, kada njihovog trenera pitaju koji im je cilj, on kaže da im nedostaje pet igrača. To je taj krem evropskog fudbala, nisu oni prvi ešalon, ali su rang Crvene zvezde i Dinama sa ovih prostora – dodao je Maksimović.

Istakao je da je povratak oporavljenog Marka Jovanovića odlična stvar za Borac i da će iskusni defanzivac zaigrati od prvog minuta. Najveći problem je povreda i drugog golmana Nikole Lakiča koji se pridružio Bojanu Pavloviću, pa će među stative mladi Nikola Ćetković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button