FUDBAL

Murinjo: Jedan engleski igrač je odbio da šutira penal

Žoze Murinjo kaže da je Engleska izgubila od Italije u finalu Evropskog prvenstva na penale zbog lošeg odabira izvođača od strane selektora Gareta Sautgejta, ali otkriva i da je jedan igrač Gordi albiona odbio da šutira jedanaesterac.

Ostrvljani nisu uspjeli da osvoje istorijski trofej na Evru. Na krcatom Vembliju poraženi su od Azura u penal seriji sa 3:2 (1:1).

Statusi tragičara pripadaju Markusu Rašfordu, Džejdonu Sanču i Bukaju Saki koji su bili neprecizni u posljednja tri pokušaja.

– Previše je za klinca da ima na svojim plećima takvu odgovornost, ali ne znam, moram da pitam Gareta Sautgejta, jer se desilo da igrači koji su trebalo da budu tu, nisu bili tu, a da igrači koji su bili tu jednostavno pobjegli od odgovornosti – ističe Murinjo.

Nekadašnji menadžer Čelsija, Mančester Junajteda i Totenhema, a sada trener Rome, ne želi da precizira ko je tačno pobjegao od odgovornosti.

– Ne pitajte me o kom igraču se radi jer vam ime neću reći, ali mi je rečeno da je jedan igrač trebalo da šutira i da je to odbio. Ponekad se te stvari dešavaju. Gdje je bio Rahim Sterling? Džon Stouns? Luk Šo? Zašto Džordan Henderson ili Kajl Voker nisu ostali na terenu? Da Saka ima sudbinu nacije na plećima, pa to je previše. Jadni Saka, baš mi ga je žao – dodaje Žoze.

Poslije neuspješnih penala, Saka, Sančo i Rašford našli su se na meti rasističkih uvreda, koje su potom oštro osuđene od strane engleske javnosti na čelu sa premijerom Borisom Džonsonom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button