EVROPSKE LIGEFUDBAL

RAUL I KASILJAS VARALICE Perez: Fraze izvučene iz konteksta

Pravu aferu u Španiji izazvao je list “El Konfidensijal”, koji je objavio transkripte stare 15 godina, a koji pokazuju da je i tadašnji i sadašnji predsjednik Reala Florentino Perez imao loše mišljenje o legendama kluba Ikeru Kasiljasu i Raulu.

– Kasiljas nije dovoljno dobar da bi bio golman Reala. Tako je… Nikad nije bio dovoljno dobar. Bio je naša najveća greška. Ali, ima onih koji ga vole i dive mu se. Oni ga brane i u dobru i u zlu. On je jedan od najvećih varalica kluba. Drugi je Raul. Bekam je dobar i veoma pametan momak. Zarađuje 30 miliona evra godišnje. Ronaldo takođe. Zidan dobija 25 miliona. A onda, tu je Raul koji ne prodaje apsolutno ništa. Čovječe, ništa, ni dres, ni medijsku pažnju nema. Loš je, vjeruje da je Real njegov i on je jedan od razloga zbog kojih sam otišao. Uništava klub, moral igrača, sve. Veoma loš čovjek – kazao je navodno Perez 2006. godine, nešposredno nakon što je otišao s amjeta predsjendika Reala.

Raul je legenda Real Madrida. Debitovao je za prvi tim sa 17 godina i četiri mjeseca, kao najmlađi igrač u istoriji kluba. U prvom timu Reala je dao 323 gola na 741 utakmica, a danas radi u omladinskim selekcijama. Kasiljas je veći dio karijere proveo u Realu, prije nego je otišao u Porto. Odigrao je preko 500 utakmica.

– Objavljeni citati dolaze iz razgovora koje je tajno snimio novinar Hose Antonio Abeljan, koji ih je godinama bezuspješno pokušava prodati. Iznenađujuće je sada, uprkos vremenu koje je prošlo, da su to danas objavile novine “El Confidensijal”. To su izolavane fraze izvučene iz širokog konteksta u kojem su izgovorene – kazao je prvi čovjek Reala u svoju odbranu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button