EUROKUPOVIFUDBAL

SREĆA OKRENULA LEĐA Čipčiu srušio evropski Borac

Malo je nedostajalo za veliku senzaciju, ali… Fudbaleri Kluža plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona jer su golom Aleksandrua Čipčiua u 118. minutu smanjili na 1:2, što je rezultat koji ih je odveo dalje. Samo dva minuta dijelila su Borac da izbori penal rulet i s obzirom na viđeno u večerašnjih 120 minuta bilo bi pravedno da se to i desilo, međutim, sreća i ipak majstorija Čipčiua to nisu dozvoilili.

Malo čudo se večeras desilo, tu nema nikakve dileme. Vjerovatno ni najveći optimisti nisu se nadali da Borac može nadoknaditi 1:3 iz prvog meča i prikazati ovakvu partiju. Međutim, momci Marka Maksimovića dali su vjerovatno i više nego što realno mogu te odveli meč u produžetke golovima Stojana Vranješa i Panajotisa Moraitisa! Sve se desilo vrlo brzo, domaći su za četiri minuta nadoknadili -2 (60. i 64. minut). Da su je snazi ostalo pravilo gola u gostima, oko 21:50 časova počelo bi veliko slavlje na Gradskom stadionu koje bi bilo potpuno zasluženo, međutim to se nije desilo.  

Rumuni su u šrodužecima imali više snage, pogodili i stativu, te na kraju zadržali glavu iznad vode. U drugom kolu kvalifikacija će igrati sa Linkolnom iuz Gibraltara, dok će Banjalučani takmičenje nastaviti u Ligi konferencija.

Bez obzira na ovakav rasplet, publika sa tribina Gradskog stadiona ovacijama je pozdravila Banjalučane koji su odigrali najbolji meč u noviijoj istoriji i upisali jedan od najvećih trijumfa u istoriji kluba.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button