BIHFUDBAL

DOVELI 12 POJAČANJA Ćurguz uigrava novi tim Sloge

Trener dobojske Sloge Zoran Ćurguz zadovoljan je prvim dijelom priprema, jer je njegova ekipa pokazala borbenost i karakter.

Sloga je u dosadašnjem dijelu odigrala tri meča u kojima je savladala Željezničar Sport tim (2:0), te remizirala sa dva premijerligaša, Radnikom (2:2) i Slobodom (1:1).

– Odigrali smo tri utakmice i u potpunosti možemo da budemo zadovoljni onim što je ekipa prikazala. Posebno se to odnosi na karakter tima jer smo se i protiv Radnika i Slobode vraćali iz rezultatskog minusa. Ekipa nije padala nakon što smo primili golove, već je nastavila da igra našu igru što sam tražio. Posebno sam zadovoljan prvim dijelom u Tuzli gdje praktično nismo napravili grešku na taktičnom planu. Ono što je jasno treba nam utakmica jer imamo praktično potpuno nova tima. Nakon prvih osam novih igrača doveli smo u ponedjeljak naveče još četiri fudbalera (Rade Džombić, Dimitrije Zajić, Stefan Božić i Uglješa Stevanović) pa sigurno da nam treba vremena da se uigramo u potpunosti – istakao je trener Sloge Zoran Ćurguz, inače najbolji trener Republike Srpske za 2020. godinu.

Sloga upravo zbog renoviranja igračkog kadra planira veći broj prijateljskih mečeva . Moguće je da danas dobiju i novo pojačanje a to je napadač David Knežević. Već u subotu slijedi duel protiv člana Prve lige Federacije BiH Vis Bauma, a zatim i provjera 24. jula protiv Toška.

Sprskainfo.com

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: you can try this out
Back to top button