KOŠARKAREGION

Kokoškov odlazi, Pešič prvi kandidat za klupu “orlova”

Košarkaška reprezentacija Srbije doživjela je debakl u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pa se zbog toga sve više pominje odlazak selektora Igora Kokoškova, a prvi kandidat da za naslijedi jeste Svetislav Pešić!

Legendarni stručnjak koji je sa Jugoslavijom bio prvak Evrope i svijeta 2001. i 2002. godine, želja je ljudi iz KS Srbije, piše “Sportski žurnal”.

Kako se navodi, težak poraz od Italije u finalu kvalifikacija glavni su razlog da sve ide u tom pravcu, ali i činjenica da Kokoškov ima ugovor sa Fenerbahčeom, koji mu značajno oduzima vrijeme da popravi situaciju u reprezentaciji. Zbog toga je, piše “Žurnal”, vrlo vjerovatan otkaz za Kokoškova, a to dovodi do pitanja ko bi mogao da ga naslijedi.

Osim Pešića pominju se i imena Aleksandra Đorđevića i Saše Obradovića, ali je popularni Kari najrealnija opcija.

Prvo jer je Đorđević tek prije dve godine napustio mjesto selektora, a drugo jer Obradović tokom perioda u Crvenoj zvezdi nije impresionirao. Takođe, i poslije osvajanja titule prvaka Italije sa Virtusom, za očekivati je da bi Đorđević želio da taj uspjeh unovči u nekom novom klubu.

Isti list procjenjuje i da Obradović nema dovoljno iskustva na ovom nivou, pa bi sve “spalo” na  Pešića. Legendarni stručnjak ima 71 godinu, ali njegov učinak u Barseloni pokazuje da i dalje može mnogo toga da donese reprezentaciji Srbije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button