BOKSBORILAČKI SPORTOVI

„Odlaganje je bolje za Vajldera nego za Fjurija“

Treći duel Fjurija i Vajldera bio je zakazan za 24. jul u Las Vegasu, ali je bokser iz Mančestera i aktuelni svjetski prvak u WBC verziji pozitivan na koronavirus. Kao termin nadoknade spominju se septembar ili oktobar, a mnogi razmišljaju o tome kako će bokseri reagovati na odlaganje borbe.

Odlaganje ovog duela komentarisao je nekadašnji prvak svijeta u supersrednjoj kategoriji – Britanac Karl Froč.

– Veoma sam razočaran odlaganjem, bio je to meč kojem sam se mnogo radovao. Nikada ne treba otpisati boksera razornog udarca kakav je Vajlder. Siguran sam da će odlaganje više škoditi Fjuriju jer odsustvuju iz ringa jednako dugo. Vajldera su mnogi ismijavali i mislim da će on biti još ’gladniji’. Fjuri mnogo voli ovaj sport i stalno trenira, ali motivacija može da potraje samo određeni peroid ako nemate borbe – izjavio je Karl Froč.

– Sjećam se kada sam boksovao, mnogi su mi govorili da, ukoliko pauziram više od jedne godine, imaću osjećaj kao da počinjem ispočetka. Nažalost, borba za neprikosnovenog prvaka svijeta sa Entonijem Džošuom mi djeluje sve nedostižnije – rekao je britanski bokser.

Treći duel Fjurija i Vajldera bio je zakazan za 24. jul u Las Vegasu, ali je bokser iz Mančestera i aktuelni svjetski prvak u WBC verziji pozitivan na koronavirus. Kao termin nadoknade spominju se septembar ili oktobar.

Fjuri i Vajlder su boksovali dva puta ranije – krajem 2018. godine njihov prvi duel završen je spektakularnim remijem, a u februaru 2020. Fjuri je dominantno slavio pošto je Vajlderov ugao predao borbu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: apps to make money on
Back to top button