EVROPAKOŠARKA

Promjene u Bajernu, Hilijard umjesto Boldvina, Cipser ostaje

Poslije poraza u finalu njemačkog šampionata od Albe, ekipa Bajerna je krenula u rekonstrukciju tima. Uz dolazak Ognjena Jaramaza iz Partizana očekuju se još neka pojačanja za tim trenera Trinkijerija.

Iako je u minuloj sezoni bio jedan od najboljih igrača Bajerna, Vejd Boldvin je promijenio sredinu. Ovaj američki bek prelazi u Baskoniju, dok se Bajern odlučio da na njegovoj poziciji dovede iskusnog Daruna Hilijarda. Kako pišu košarkaški evropski portali samo se čeka ozvaničenje ove vijesti i to od strane bavarskog kluba.

Hilijard je prethodne dvije sezone igrao za CSKA, a po isteku ugovora ima slobodu u odabiru nove sredine. On je inače u CSKA došao iz Baskonije, a inače se odlikuje veoma dobrim šutem za tri poena. U prvoj sezoni u CSKA je šutirao preko 40 odsto za perimetra. Svojevremeno je igrao za Detroit i San Antonio, a sturidao je na Vilanovi.

Što se tiče Bajernovog rostera, Hilijard bi bio peto pojačanje poslije dolazaka Jaramaza, Andreasa Obsta iz Ulma, Marvina Ogunsipea iz Hamburga i Gevina Šilinga iz Braunšvajga. Bajern će sigurno morati da se pojačava na poziciji centra jer je već klub napustio Dželen Rejnolds dok se uveliko priča i o odlasku Di Džej Silija.

Što se tiče ostanaka, Pol Cipser će i dalje nositi dres bavarskog kluba. Njemački reprezentativac je produžio saradnju sa Bajernom do 2024. godine. Ovaj igrač inače ne zna kada će se vratiti u tim jer je pred kraj minule sezone imao krvarenje u mozgu zbog kojeg je imao operaciju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button